Om Back on Track

Back on Track - produkter til led- og muskelbeskyttelse. Produkterne er fremstillet af et "keramisk tekstil"

Det "keramisk tekstil" reflekterer kropsvarmen i form af infrarød stråling - en energiform, der bevirker et øget velbefindende.

Den reflekterende varme kan mindske spændinger i musklerne og forøge blodcirkulationen, således at man kommer sig hurtigere.

Køb Back on Track

Her på Silverhunters.dk, har vi et bredt udvalg af Back on Track produkter. Produkterne er inddelt i 3 kategorier: Hund, Hest og Menneske. Hver kategori har desuden en række underkategorier, så det et nemt at finde det du søger. Vi har en fast lav fragt pris på blot 39 kr. Hvis du køber for mere end 700 kr. så bliver din ordre frit leveret. Vi glæder os til at modtage din bestilling.

Sådan virker Back on Track

Back on Tracks led- og muskel-bandager er alle lavet af funktionelle tekstiler med varmereflekterende egenskaber. Tekstilet er en synergi mellem gamle kinesiske erfaringer og moderne videnskabelig tekstil teknologi.

Ved fremstillingen af polyester- eller polypropylentrådene smeltes keramiske partikler ind i trådene. Egenskaben hos de keramiske partikler er at når de bliver varmet op af kropsvarmen, bliver disse stråler reflekteret tilbage til kroppen. Varmen som på denne måde bliver reflekteret, er en langbølge varmestråling, som også er kendt som langbølge infrarød stråling.

Varmestråling

Det er velkendt og dokumenteret, at langbølge infrarød varmestråling øger blodcirkulationen.

Den øgede blodcirkulation i vævet medvirker til at lindre muskelspændinger og til at forbedre ydeevnen. En vigtig egenskab er den skadeforebyggende effekt du får, når produktet bruges til træning og konkurrence.

Høj kvalitet

Niveauet for varmestråling og dens bølgelængde undersøges i hvert parti for at sikre den højeste produktkvalitet. Disse undersøgelser er gennemført på det nationale institut for meteorologi i Beijing.

Uddybelse af funktion

Varmeenergi kan transporteres på tre måder: konduktion (overførsel), konvektion og stråling.

  1. Når varmeoverførsel eller konduktion opstår, spreder varmen sig fra en del af materialet til en anden.
  2. Konvektion indebærer at opvarmet væske eller gas (f.eks. luft), flyttes og transporterer varmen med sig. Almindeligt tøj med isolerende material f. eks. bomuld, uld og neopren, er designet til at forhindre konvektion og dermed bevare kropsvarme i luften uden for huden.
  3. Stråling betyder, at en varmekilde udsender varmestråling, der rammer en anden overflade og opvarmer denne. Back on Tracks produkter arbejder med strålevarme og er ikke beregnet til at holde varmen gennem isolering. På denne måde kan beskyttelsen have en åndbar funktion, samtidig med at varmeenergien i kroppens væv stiger.

Mennesker og dyr udstråler kropsvarme både i hvile og i aktivitet. I hvile er strålingen dog mindre end når kroppen er i bevægelse. Når et materiale rammes med varme stråler, kan tre ting ske.

  1. Strålerne kan passere lige igennem det materiale, den såkaldte transmissionskoefficient. Et eksempel på dette er, når solens varmestråler rammer en glasplade. Hovedparten af varmestrålerne passerer gennem glasset, hvilket du kender fra hvis du står i et rum, hvor solen skinner ind.
  2. For det andet kan det ske, at strålerne som er på materialets overflade reflekteres væk, såkaldt reflektionsgrad. Hvis al varmen reflekteres bliver materialet ikke opvarmet og ingen af varmestrålerne går igennem materialet.
  3. Det tredje der kan ske er, at materialet absorberer varmestrålerne, dette kaldes absorbans. Strålevarme kan have forskellige bølgelængder afhængigt af varmekildens temperatur og materialet. Strålevarme er normalt inden for det interval af, hvad der kaldes infrarød stråling, hvilket betyder bølgelængder mellem 0,7 μm og 1 mm. Et materiale absorberer strålevarmen forskelligt, alt afhængigt af hvilken bølgelængde strålerne har, dette kaldes materialets absorptionsspektre. Den varmestråling som absorberes, øger varmeindholdet i materialet.

Et materiale har ikke kun et absorbtionsspektrum, men også et emissionsspektrum. Emissionsspektrum betyder i korthed, at forskellige materialer, udstråler varme ved forskellige bølgelængder, inden for forskellige temperaturer. Mængden af stråling og strålingens bølgelængde varierer afhængigt af varmekildens temperatur og hvilket emissionsspektrum varmekildens materiale har. Generelt kan man sige, at jo lavere temperatur varmekilden har, jo længere er varmestrålingens bølgelængde.

Ved fremstillingen af polyester og polypropylen fibre - som Back on Track produkterne er lavet af - bliver de keramiske partikler smeltet ind i tekstilfibrene. Udvælgelsen af disse keramiske partikler er baseret på, hvilke absorptions- og emissionsfrekvenser de indeholder.

Resultatet er, at når de keramiske partikler absorberer kroppens varmestråling, reflekterer de varme af en bestemt bølgelængde, som er baseret på det langbølge infrarøde område af varmestrålings spektrum. Det er velkendt og dokumenteret, at langbølge infrarød varmestråling har en smertereducerende effekt samt øger blodcirkulationen.

Ligesom andre materialer, har kroppens væv sin egen absorptionsspektrum. Den bølgelængde, som de keramiske partikler forårsager er absorberet i cellerne. Der bliver sendt et signal til hjernen, der fortæller den, at varmeenergien er steget, og hjernen åbner da blodårerne. Absorptionen sker ikke kun i huden, men også dybere nede i vævet, hvilket gør at blodårerne udvides, ikke kun overfladisk, men også i musklerne og omkring leddene. Den øgede blodcirkulation i vævet løsner muskelspændinger og styrker kroppens egen evne til at reducere inflammationer og helbrede skader. Derfor anvendes produkterne ofte i tilfælde, hvor inflammation er en del af problemet. Et andet vigtigt anvendelsesområde er den skadeforebyggende efftekt, som du får, når det bruges ved træning og konkurrence.

Anvendelse

Læs venligst nedenstående råd om anvendelse og vask af vores produkter inden du tager dem i brug.

At starte med at bruge Back on Track produkter bør ske gradvist. Start med at anvende produktet højst 1-maks. 4 timer de første 2-3 dage. Kroppen kan så få lejlighed til at vænne sig til den effekt som stoffet giver.

Dyr her bør man bruge yderligere 2-3 dage på at trappe op før man anvender eksempelvis et dækken hele natten.
Grunden til at vi anbefaler at starte med maksimum 4 timers brug er, at nogle personer oplever smerter i starten. Dette skyldes den øgede blodgennemstrømning, som faktisk er en god indikation af den keramiske stofs effekt. Den gammel kendte smerte kan hos nogen opstå efter kort tids brug. Hvis smerten bliver for meget, lader man være med at bruge produktet mere den dag og i stedet starte langsommere op over de kommende dage indtil kroppen har vænnet sig til effekten.

Efter den indledende periode bør man øge brugen til mindst 8 timer dagligt, gerne længere. Allerede efter få timer opleves ofte reduktion af smerter i spændte muskler og inflammatoriske led. Længerevarende smertetilstande kan kræve flere dage, op til 10-20 dage, før smerten aftager.

Efter de første 2-3 dage, er det vigtigt at fortsætte med at bruge produktet intensivt i mindst 10, helst 20 dage, inden man kan vurdere effekten. Da det keramske stof reflekterer flere af kroppens varmestråler når vi bevæger os, bliver effekten større, hvis vi bruger det når vi er i bevægelse. Men Back on Track virker også når vi er i ro, selv når vi sover.

Fortsæt med at anvende produktet i overensstemmelse med det mønster, du selv har fundet frem til, eller brug det i to uger og hold en pause i den tredje uge, sidstnævnte for at undgå at kroppen vænner sig til effekten. Følsomheden for denne tilvænning er individuel. For at opnå maksimal effekt, skal det keramiske stof være i direkte kontakt med huden (hvis det er nødvendigt, kan et tyndt stof af bomuld sættes imellem).

Bemærk: Forsigtighed tilrådes ved samtidig brug med salve eller lignende (særligt varmecreme), fordi effekten så forstærkes. Brug kun produktet som anvist og rådfør med læge, hvis symptomerne ikke forsvinder. Bør ikke anvendes under graviditet/drægtighed.

Specifik rådgivning for brug af BoT til heste

Husk på, at effekten af Back on Track er større, når hesten bevæger sig og kroppens varmen dermed øges. Så foruden at anvende bandager og dækkener i stalden, kan man med fordel motionere hesten en times tid med bandagerne eller dækkenet på.
Enkelte hest har brug for en mere gradvis tilvænning, hvis hesten efter at have haft bandagen på nogle timer udviser 
tegn på uro, kan det skyldes at den oplever uro/kriblen i området. Tag produktet af og vent med at bruge det til næste dag. Enkelte (uhyre sjældent) heste der har en alvorligere skade kan få hævelser i området. Dette skyldes den øgede blodgennemstrømning, og er et tegn på effekten af produktet. Hvis dette sker nedsættes den tid produktet bruges, og
bedring vil indtræffe i løbet af få dage. Kontakt evt. din forhandler for råd.

Hvis hesten er skadet, kan det være nødvendigt at bruge Back on Track mere intensivt over en periode. Anvend da produktet i tre uger og hold en pause i den fjerde uge for at se, om problemet fortsætter.

Specifik rådgivning for brug af BoT til hunde

Når du begynder med at bruge Back on Track til din hund, kan du af og til se at hunden reagerer med hævelser. Symptomet er sjældent, men ses især hos de dyr, som har alvorlige problemer. Dette menes at skyldes den øgede blodgennemstrømning, som faktisk er en god indikation af det keramiske stofs effekt.

Den oprindelige hævelse kan forekomme fra kun en time til et par timers brug. Hvis man opdager hævelsen og føler sig usikker, kan man undlade at bruge produktet mere den dag og i stedet starte mere forsigtigt og så øge gradvist de følgende dage.

Vaskeråd

Back on Track-produkterne kan maskinvaskes ved max 40C med almindeligt vaskemiddel. Lufttørres.

Bemærk: Brug ikke blegemiddel eller skyllemiddel, brug ej heller tørretumbler. Strygning af produktet bør gøres ved en temperatur på maksimalt 50C. Det keramiske pulver er ismeltet trådene som er af polyester/polypropylen og bliver ikke udvasket ved vask.

Tekstilet er fremstillet i Kina og består af 100% polypropylen (PP) med keramisk pulver eller 50% polyester med keramisk pulver og 50% bomuld.